Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα
α πράγματα μπορούν να αλλάξουν με ισχυρό ΚΚΕ, ο λαός έχει τη δύναμη να τιμωρήσει και να δώσει θετική διέξοδο στη χώρα, να βάλει φρένο στον κατήφορο που πληρώνουμε ακριβά, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ1.
Σημείωσε ότι αυτό που ζούμε δεν ήρθε από το πουθενά, είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών και μεταμνημονιακών πολιτικών που εφάρμοσαν όσοι κυβερνούν και κυβέρνησαν τη χώρα είτε ως αυτοδύναμες κυβερνήσεις είτε ως κυβερνήσεις συνεργασίας.
Αναφερόμενος στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ διαδήλωσε και στη ρωσική και στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. Σημείωσε ότι ο λαός είναι αντίθετος στην εμπλοκή της χώρας στη σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και ΗΠΑ με Ρωσία και Κίνα που γίνεται στην Ουκρανία.
Για το Μεταναστευτικό τόνισε ότι γίνεται συζήτηση για τον φράχτη και όχι για τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα παρκαρίσματος ανθρώπινων ψυχών και σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να απεμπλακεί από αυτή τη συμφωνία.
Μιλώντας για το Ασφαλιστικό και τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις στη Γαλλία, τόνισε ότι οι αγώνες της εργατικής τάξης της Γαλλίας έχουν συγκλονίσει τη χώρα και έχουν καταρρακώσει τον Μακρόν που τον τιμούσε, όταν έβγαινε, το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Υπογράμμισε ότι το σύνθημα «δεν θα πεθάνουμε δουλεύοντας» αφορά και τους Έλληνες εργαζόμενους διότι με τον νόμο Κατρούγκαλου και προηγούμενους νόμους των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έφτασαν στα 67 τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
Σημείωσε πως στην Ελλάδα για το έγκλημα στα Τέμπη έγιναν οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις από το 2012 και τόνισε πως όταν οι λαοί θέλουν μπορούν να στριμώξουν κυβερνήσεις και να έχουν νίκες. Ανέφερε ότι για ένα μεγάλο κομμάτι του λαού η ΕΕ είναι εχθρική, όπως θεωρεί ότι είναι εχθρικό το ΝΑΤΟ και το κράτος που είναι αδιάφορο για τη ζωή με τους νεκρούς στο Μάτι και στα Τέμπη διότι νόμος του είναι το κέρδος.
Να ταυτίσουμε την πολιτική μας θέση με αυτό που αισθανόμαστε, με ψήφο στο ΚΚΕ που είναι η σίγουρη ψήφος που αλλάζει τα πράγματα.
Επίσης ζήτησε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για να μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο εργασίας οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό που θα εργάζονται μακριά από τον τόπο διαμονής τους. Αρνητική ήταν η στάση του παριστάμενου υπ. Εργασίας Κ. Χατζηδάκη που ισχυρίστηκε ότι υπάρχει μια πάγια εκλογική νομοθεσία.